ESZA

Roma Láng Egyesület - nyertes pályázat


 

Partnerünk, a Roma Láng Egyesület pályázatot nyert (EFOP-1.3.4-16-2017-00061) a projekt folytatására. Mostani projektjük célja: egyrészt tovább vinni a legsikeresebb programelemeket, másrészt a bevont további 8 településen multiplikálni az eredményeket. Ez utóbbi célt a kiválasztott 8 településen évi 1-1 roma gasztronómiai, és hagyomány őrző program, illetve 1, a roma lakosság problémáit, a fejlesztési lehetőségeket, a mindennapi élethelyzetek kihívásait bemutató interaktív workshop lebonyolításának segítségével szeretnék elérni, ezzel is hozzájárulva a lakosság szemléletformálásához, a téma iránti elkötelezettségük erősítéséhez.

A Hozunk – Viszünk program legsikeresebb elemei közül pedig évről-évre megrendezésre kerül a Hajdúsági Civilek Napja, a régió cigány tánccsoportjainak seregszemléjével, a nyári alkotótábor, és a fiatalok számára a cigány tánc és nyelvtanítás. Ez utóbbi kiegészülve azzal, hogy a kutatás során összegyűjtött történetekből, mesékből, legendákból a fiatalok évente egy-egy táncjátékot is elkészítenek, melyet a többi településen is bemutatnak a hagyományőrző rendezvények keretében.

 

Nem maradhat ki a korábbi program talán legsikeresebb programeleme sem, a debreceni Campus Fesztiválon  való kitelepülés, hiszen itt a roma fiatalok és az egyetemisták közösen hoztak létre és valósítottak meg programelemeket, melyeken nagy számú érdeklődő vett részt, így talán az egyik legalkalmasabb platform az előítéletek csökkentésének elérésében. 

 

Részletek hamarosan!

Támogatóink

esza

         EFOP-1.3.4-16-2017-00061

 
 
Ide kattintva érheti el régi oldalunkat:
 
hozlogo