ESZA

Elindult a Roma Láng Egyesület Kéz a Kézben Projektje


A Projekt elemei:

Esélyegyenlőségi Napok, mely rendezvények arra hivatottak, hogy hozzájáruljanak az Egyesület által kiemelt célcsoportként kezelt emberek hátránykompenzációjához, ezzel párhuzamosan hatékonyak kivegyék a részüket minden résztvevő szemléletformálásából, sikeres társadalmi érzékenyítési folyamatot generáljanak.

"Híd" Klub
Az idősebb korosztályhoz és a fogyatékkal élőkhöz kapcsolódik, elsődleges feladata pedig a szemléletformálás, társadalmi érzékenyítés, illetve a társadalmi együttélés javítása. Ezeket moderált beszélgetésekkel érjük el úgy, hogy a különböző generációk tagjai egy-egy adott témáról elmondhatják véleményüket, a résztvevő fogyatékkal élők pedig elmondhatják a mindennapi élettel kapcsolatos véleményüket, gondolataikat.


"Örökségünk" Klub
A roma célcsoporthoz kapcsolódik, elsődleges feladata a velük kapcsolatos társadalmi érzékenyítés, illetve – annak következményeképpen – a társadalmi együttélés javítása. 

A program teljes megvalósítási időszakában mediátor foglalkozik majd az esélyegyenlőségi célcsoportokkal, a velük kapcsolatos konfliktusok, párkapcsolati konfliktusok, családon belüli konfliktusok, munkahelyi konfliktusok, egyéb konfliktusokkal kapcsolatos tanácsadást, mediációt végzi.
Közösségi tér kialakítása, működtetése A projekt kezdeti szakaszában olyan eszközök beszerzésére kerül sor, amelyek egyebek mellett segítik majd megteremteni a feltételeket kultúrházban a foglalkozások befogadására. A kialakított közösségi tér ad majd otthont mindhárom klubfoglalkozásnak is.


"Önkéntes" Klub
A projekt keretei között létre kívánjuk hozni az Önkéntes Klubot, melynek feladata többek között a közösségi kohézió erősítésével, az önkéntesség eszméjének elterjesztésével, hogy hozzájáruljon a társadalmi együttélés feltételeinek megteremtéséhez. segítségnyújtás, a beépíthető, átültethető elemekkel módszertanfejlesztés, valamint az egyes szolgáltatásokhoz tartozó igényfelmérés, szükséglet feltárás. Konferencia A jó gyakorlatok minél nagyobb körben történő elterjedését szem előtt tartva egész napos, 100 fős konferenciákat szervezünk a projektben részt vevő minden együttműködő partnerünk, valamint a Hajdúdorogi Főegyházmegyei Karitász intézményvezetői számára. Honlap és közösségi oldal szerkesztése A projekt indításakor létre kívánunk hozni a projekt számára egy honlapot, valamint közösségi oldalt, ami lehetőséget fog adni a toborzásra, jó gyakorlatok megosztására, a transzparens projektmegvalósítás biztosítására, valamint a projekttel, a helyi közösséggel kapcsolatos információk megosztására, disszeminációra is.

Támogatóink

esza

         EFOP-1.3.4-16-2017-00061

 
 
Ide kattintva érheti el régi oldalunkat:
 
hozlogo